Hayatımızdan bir Karadayı geçti...

Beklenen ve korkulan Final geldi... gelmeseydi keske dedirterek....
Bu diziyi izledigim müddetce bir büyük arzum vardi.. Kara ailesinin evindeki  bir sofra da tüm aile fertleri oturmus.. ve Feride servis yapiyor.. kim duydu bu arzumu bilmem ama izledik bu mutlulugu.. Izleyemedigimiz daha cok sey kaldi.. 3. sezonun baslamasini süphe ile takip eden ben bir 4 sezon olsun diye duaci olanlardan oldum.. Daha cok sey vardi bu Kara ailesinden ögrenebilecegimiz...Mesela o sofrada Feridenin agabeysi Cihan da oturabilirdi.. Iki kardesin arasinda bir iliski baslar ve gelisebilirdi 5 yil icinde.

Karakter sayisi azalinca oyunculuklar daha iyi farkediliyor.. Mesela Necdet.. .."Simdi bana kaybolan yillarimi verseler.." sarkisiyle.. sanki gecmisinle hesaplasti.. Kizinin ardindan aglayisi ile de onunda icinde insanlik oldugunu cok güzel canlandirdi..

Songul,mutluluk kime yakismaz ki.. ona da cok yakismis... ablasinin "neredesin sen " diyen sitemine " gayet sakin "geldim abla bak ayakkabilarimi bile giydim.." demesi cok tatliydi.. Osman sevdasina kavusmus...Hakim olmus.... en cok istediklerimden biriydi bu..

Ilknur ic huzurunu bulmus..ona cok yakisan  bir sakinlik cökmüs yüzüne Erdal iyi gelmis ona.. O da Erdala..

Orhan ve Zehra ne güzel bir cift olmuslar, Kendileri icin yaptiklari planin icinde Aileyi de unutmuyorlar.. Orhani ilk günden beri bekledim.. ve bekledigim gibi de geldi.. Hic Mahirin kardesi Nazif ve Safiyenin cocugu kötü biri olabilirmiydi ?

Suna ve Yasin de bulmus birbirini.. iyiki evlenmemis Songül onunla.. Yasinden bir erkek olmus.. bir es, bir koca olmus.. Songülle bir koruyucu olarak kalacakti.. Suna onun icindeki Yasini kesfetmesine sebep olmus..

Ayten aradigi üne ve servete, bir de cocuga sahip olmus..

Feride, Nazif ve Deniz bu 3 generasyon öyle kaynasmislar ki.. biri digeri olmadan nefes alamayacak hale gelmis.. Feride bir baba Nazif de ogluna layik bir gelin iken bir evlat bulmus Feridede..

Mahir.... Mahir bu 5 yilda Nazifin tabiri ile "Demlenmis." olgunlugun, bilgeligin, ,insanligin doruguna erismis..

Hepsi iyi hos da ne olurdu sanki bütün bunlari zaman atlamalari arasinda anlatilanlarla degil de birlikte yasayarak ögrenseydik.. Birlikte sevinip, aglasa idik 3 yil boyunca yaptigimiz gibi.. Sanki yangindan mal kacirdik, 3-5 hafta daha izleseydik kiyamet mi kopacakti....Biz 3 yildir her pazartesi ekran basina oturduk.. ne olur tatil biraz gec baslasaydi ????...eger sebep tatilleri idi ise...

Mahir olayi harika cözdü.. Orada Trabzonun serin ve yesil yaylalarinda.. once son 5 yilin ve daha öncesinin yükünü atacaklar.. baba ogul birbirini taniyacaklar.. Deniz babasini komsu babalarla kiyaslayarak degil.. bire bir yasayarak taniyacak..  Feride korkularindan arinacak.. kapi caldiginda ilkilmeyecek, Mahir gidince gelecek mi ? diye korkmayacak.. Ve günün birinde butün bu duygulardan arindiklarinda.. baslayacaklar hayatin ucundan tutmaya..Nazif zaten dedi "El emeginin" degeri kalmadi diye.. Mahir mutlaka baska birseyler yapacaktir.. Nazif baba, belki  yine bir kundura dükkani acar tamir filan yapar.. Bahar gelir.. Feride bir Avukatlik buroso acar.. yani istikbal onlarin... .Trabzon sürgün degil memleketi Mahirin.. Illaki Istanbul da yasayacaklar diye bir sey yok. Nerede mutlu ve güvende ise orada yasamali insan.. Bayragin dalgalandigi her yer vatandir.. Demem o ki sayin senaristler.. bu istikbalden de harika bir dizi cikar..

En cok begendiklerim.. Mahirin babasi ile arasindaki diyaloglar... "Arkamdaki dagim.."  mesela yada "sen simdi .kiz tarafi mi oldun baba"  "Aynen öyle ayagini denk al." "Cok mu özledin beni?, " yo sensizlikten öldüm sadece.. " . Mahirin "görüslerde farketmedim ama bana bir degisik geldin. annelik sana  yakismis dediginde Feridenin "sadece annelik mi acaba der gibi bakisi.. , "ah bu koku..  derken Mahir...   ve Denizin cocukca sorulari... "demirden ayakkabi mi olur.." ben daha cok yazarim da kisa keseyim..

Hayatimizdan bir Karadayi gecti.. 3 yil boyunca esti gürledi, hayatimizi degistirdi, bir cok unuttugumuzu ve bircok bilmedigimizi anlatti..Ülkemizin zor zamaninda icimizi aydinlatti, umut verdi.. "Adalet" dedi gelecek insallah...

Yazan, oynayan, mümkün kilan herkese tesekkürler.. 

0 yorum:

Yorum Gönder