Karadayı – Yaşadıklarımız Hissettiklerimiz Düşlediklerimiz

Karadayı – Yaşadıklarımız  Hissettiklerimiz Düşlediklerimiz

Her zaman hep beraber söylediğimiz gibi ; Karadayı hayatımızın bir parçası ve Karadayı bizler için bir diziden çok öte…Ve 3. Sezonun başlamasına sayılı günler kaldı… 3. Sezon adına Mahir ile Feride adına bizlerinde yaşadıkları hissettikleri düşleri düşünceleri istekleri arzuları ricaları var…

Sevgili senaristlerimiz Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon her zaman bizi okumaya ve anlamaya çalıştılar, çalışıyorlar…Bu yazılanları da okuyup bizleri anlamaya çalışacaklarına eminiz.

Ve cevaplar için hepinizin o güzel kalbine  yüreğine  samimiyetine sağlık!!!Herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi iletiyoruz.İyi ki varsınız hepiniz!


Sorular
S. 1 : Mahir ile Feride aşkı adına düşünceleriniz ve bu aşk adına 3.sezonda beklentileriniz, istekleriniz nelerdir?
S. 2: Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel ikilisini her zaman kurgu tarihinin çifti olarak görüyoruz. Sizce de öyle mi? Ve bu ikili hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
S. 3: Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat... Hayatlarımıza ruhlarımıza dokundular yazdıklarıyla. Senaristlerimiz hakkında düşünceleriniz?



Sevgili @hatcesarac  Cevapları ;
C. 1 : Biz Mahir veFeride'den en umutsuz zamanlarda bile aşkın ve sevdanın herşeyin üstesinden gelebileceğini,umut etmeyi öğrendik onlarda kendimizi bulduk kah ağladık,kah güldük.Ancak 3 sezon MF aşkı sınanacak ve onlarıda bizleride zor günler bekliyor 3.sezon kalpleri bibirinden vazgeçmesede özellikle Feride açısından mantık ön plana çıkacak her şeye rağmen.Ortişlere güveniyorum.
C. 2 : Kenan ile Bergüzarın çok yakından takip ederim.Oynadıkları her dizinin hakkını verirler.Ama Karadayı da her ikis ide aştı kendini.Uyumları bir harika.Bizleri alıp götürüyorlar.Onlarla birlikte ağlıyoruz, gülüyoruz.Bir çok dizi seyrettim Karadayı dan etkilendiğim kadar hic bir dizi olmadı.Bunu da Kenan ile Bergüzar’ın başarısına bağlıyorum.Pazartesileri sevme sebebim Karadayıdır.Pazartesileri Karadayı başlayınca misafir kabul etme.Telefonlara cevap vermem.Arkadaşlarım da bunu bilirler.
C. 3 : Her nekadar bizlere tüyo vermeselerde ortişleri çok seviyorum.Karadayiyi yazarak guzel bir aile olmamiza vesile oldular, guzel dostluklar kuruldu,acilar paylaşildı.Çayin,gözlemenin,acıli menemenin, ekmek arası cigerve ayranın profitrolün tadı bir başka guzel geliyor bize.Böyle guzel hikayeleri nasil yarattiklarinı gerçekten çok merak ediyorum.Çünkü herkes kndinden birşeyler buluyor.Allah @semaergenekonn ve @canpolatozkok ortislerimizin kalemlerine zeval vermesin sizleri çok seviyoruz:)



Sevgili @gmzzoz Cevapları ;
C. 1 :  Feride'nin daha gerçek ismini bile bilmeden Mahir'e koşulsuzca inanması "güvenmeyi" öğretti.. Mahir'in, Feride'nin yüzüne her baktığında gerçeği haykırma isteyip, susmak zorunda olduğunu bilmesi "çaresizliği" öğretti.. Feride'nin sevdiği adamı tanıyacağı günü beklemesi "sabretmeyi" öğretti. Her ikisinin de birbirine baktığında gözlerindeki ışıltı.. Her şeye rağmen ellerinin ayrılamayışı.. Birbirlerini asla yalnız bırakmayışları.. Kötü günlerden tek başına değil de, beraber el ele çıkma hayalleri.. Galiba Mahir'le Feride bize SEVDAYI öğretti.
C. 2 :  "Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel kurgu tarihinin en iyi çifti." diyoruz. Bunu hep diyoruz. Bu yüzden belki bazı insanlara sıradan gelebilir bu dediğimiz. Nasıl anlatılır onu da bilmiyorum; tek ricam dikkatlice baksın herkes, bizim dediğimizi gözleriyle göreceklerini düşünüyorum.
C. 3 : Bir diziyi izlersiniz, çok seversiniz. Ya "Kim yazmış?" diye sorarsınız, ya da "Kim yazmış acaba?" diye. Ben bu ikisinin arasında kocaman bir "ACABA" farkının olduğunu düşünüyorum. Çünkü o kelimede heyecan var, merak var, GERÇEKTEN BİLME İSTEĞİ var. Hayatımda izlediğim sadece bir ya da iki dizide o "acaba" geçti aklımdan. Hatta yanılmıyorsam tek. Bana bu duygu dolu hikayeyi anlatmayıp, beni o olaylara şahit ettikleri için SEMA ERGENEKON ve EYLEM CANPOLAT'a sonsuz teşekkürler..

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif


Sevgili @Deryaipekc Cevapları ;
C. 1 : Mahir ile Feride aşkı bu dizinin olmazsa olmazı, her anlamda. 
Öylesine naif, masum ve güzeller ki "gerçek aşk varsa - budur işte!" dedirtiyor insana. Olur ya herhangi bir sevdiğin hikayeni uzun süre izledikten sonra sıkmaya başlar, bunaltır...burda öyle bir şey yok. Izledikçe doyamıyor insan daha da istiyor :)
Yeni sezondan bu aşk adına beklentiler çokça. Hele son sezon olacağına düşündükçe beklentiler/istekler daha da artıyor, doyasıya izleyelim diye. Beklentiler belirsiz olduğu için isteklerimi paylaşmak isterim:
1. Her(!) bölümde Mahir ve Feride karşılıklı sahnelerinin yer alması (24.bölüm vakası tekrarlanmasın lütfen:)) )
2. Dizinin kaldığı yerden değilde olmuşlardan sonra başlamasını isterim ki, hemen merak ettiğim türden olan - Karadayı ve Feride'nin ilişkilerini izlemeye başlayalım.
3. Vurucu, etkileyici, tansiyonun-aşkın-tutkunun tavan yaptığı bir barışma/kavuşma sahnesi.
4. 3 kişiler konusuna girmek dahi istemiyorum, o kadar karşıyım yani :)) Sadece kıskançlıklar için olabilir.
5. 19.bölüm gibisinden sadece Mahir ve Ferideli romantik bir (birkaç) bölüm! Artık barışma sonrası küçük tatil mi olur, evlilik sonrası bal ayı mı olur...hiç farketmez...ikiside olabilir :))
6. Sadece son bölümün son sahnesine sıkıştırılmış "düğün-aile-birkaç sene/birkaç çocuk" olmasın lütfen. Daha önceden izleyelim onların evliliğini (düğün olmasa da olur, gizli nikahta olabilir mesela) ve aile olarak da izleyelim biraz.
7. Mutlu son!
Ve de ekstra olarak özel bir isteğim var: Mahir'in Feride'yi kucağına aldığı bir sahne :)) Ama öyle halsiz/yaralı/hasta falan olduğu için değil, romantik olan bir sahne. Neden bilmiyorum ama özellikle böyle bir sahneyi görmeği çok isterim. 
( Şımarıp baya bir yazmışım biliyorum :)) )
C. 2 : Bana göre Kenan Imirzalıoglu ve Bergüzar Korel tartışmasız kurgu tarihinin en uyumlu çifti. Uyumlu derken mümkün olan her açından - ister görsel/fiziksel  güzellik/uyum olsun, ister kimya/elektrik, ister karşılıklı oyunculuk...Yanyana gelmeleri yeterli o müthiş elektriği seyirciye aktarmaları için. Böyle uyumu yakalamak hiçte kolay bir şey değildir.
Uzun zaman sonra yerli yapım izlememi sağlayan, bana bir dizide aşk sahnelerini sevdiren ikili onlar birkere :) Sabahları erken kalmak zorunda olduğuma rağmen gece vaktine kadar bilgisayar başında geçirmemin, salı günleri çalışmam gereken yerde nerdeyse uyuya kalmamın nedeni kendileri :)) Fragman/özet/reytingler vb gibi önemsemediğim konuları sıkı takip etmeye başladım onlar sayesinde...
Ve bu yüzdendir ki sürekli tekrarlayıp duruyorum (faydası olup-olmadığını bilmeden) - Karadayı'dan sonra bu ikilinin beraber farklı projelerde yer almasını çok ama çok istiyorum. Mutlaka almalılar diye düşünüyorum!
Bununla birlikte, yer aldıkları her projede başarılar ve bol şans diliyorum Kenan bey ve Bergüzar hanım'a. Herşeyin en hayırlısı olsun kendileri için :)
C. 3 : Kendilerini bu dizi ile tanıdım ve iyiki de tanımışım. Sadece nacizane "Mahir ile Feride" aşk hikayesini yazıkları için değil ama. Böyle güzel insan oldukları için (onların yazdıkları sahnelerin replikleri ile konuşuyorsak bu da çok şeyi anlatır:) ). 
Dizi ile dertlerimizi/isteklerimizi anlatabiliyoruz sevgili senaristlerimize.
Bazen çokça eleştiriyor olabiliyoruz/olabiliriz - affola ama bu da yazdıkları hikayenin gücünden, seyirciye olan etkisinden, diziyi/karakterleri benimsediğimizdendir. 
Ve gelecek olan yeni sezonda kendilerine bol sabır ve emeklerinin gereken karşılığını alabilmelerini diliyorum ;)

Gelecek olan yeni sezonda tüm ekibe her şeyin en iyisini diliyorum. Bol ödüllü, bol reytingli, mutlu-mesut keyifli bir sezon ve unutulmaz bir final diliyorum! 
Tüm Karadayı ailesine de - her şey her zaman gönlünüzce olsun diyorum ;)
Çok mu uzun oldu ne? Hemen cevap vereyim - evet öyle oldu biraz :)))



Sevgili @silankartal Cevapları ;
C. 1 : mahir ile feride aşkı konusunda 3 sezon için beklentim...ikisinin arasında kuvvetli bir bağ var bunu çok iyi görebiliyoruz....ilk ik sezon boyunca muhteşem bir aşk izledik ne olursa olsun ferıde mahır aşkı bitmedi ve her gecen gün alevlenerek artı aslında...ama işte bu ilk iki sezon da böyleydı...şimdi karşımızd 3 sezon var ve olayların akibetini izleyerek gördük şimdi mahirin kabadayı olması ve ikisinin frgmanlarda gördüğümüz kadarıyla ayrılmış olması tabiki bizi çok üzüyor çünkü bizim gönlümüde onlar evlenmiş olsun ve cocukları olsun vardı ama olmyacak bellıkı daha yada olu bilmıyoruz..ama gecekten en büyü istgim araların bozuk olması normal ama çok uzun sürmesin bu ayrılıkları....kıskanlık olsun ikisi içinde ama birbirleri hırpalıyacak kadar degil tabiki...ve biz karadayı fanatikleri olarak lütfen bizleride deli etmesinler başkaları araya girecekse de çok yakınlaşma olmasın lütfen...3 sezon için beklentim bu...
C. 2 : Tabiki kurgu tarihinin en yakışan çifti Bergüzar Korel&Kenan İmirzalıoğlu...Onlar ikisi bizim Türkan Şorayımız ve Kadir İnanirımızdır ben şahsen öyle görüyorum...İkisinin zaten oyunculuklarına haddim degil bşey söylemek TEK KELİMEYLE HARIKALAR YARATIYORLAR...İKİSİDE  MUHTEŞEMM...Onları izlerken her defasında iyiki türkiyedeyim ve iyiki bu iki muhteşem oyuncu bizim ülkemizde diye geciriyorum içimde...Zaten Bergüzar korel hastayım o ayrı bir mesele...Ama gerçekten Karadayıda B ergüzar korel ve Kenan imirzalıoglu olmasaydı başkası kaldıramazdı o grolleri yani anlıyacagınız ikii KURGU TARİHİN BİZCEDE EN İYİ YAKIŞAN ÇİFTİ... 
C. 3:Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat ikilisinden başka kimseyi tanimiyorum ben zaten...bildiklerim senaristler var ama o ikisi sanki bizim normal yaşantımızdada öyle bir yer edindi ki ortamlarda sohbet edince biri bişey söylüyor biz hemen a a a öyle demeyin BİZİM ALTIN BİBİ DEGERLİ SEMA&EYLEM İKİLİMİZ VAR DİYE kapatıyoruz olayı..yani aslında bizden birileri gibi olmuşlar..sanki yıllardır onları tanıyormuşuz gibi seviyor ve sayıyoruz ...Kalemlerine kurguladıkları oyunlara diyecek bişeyim yok zaten apacık ortada yaptıkları şeyler...İkisinede büyük bir saygım var ikisinide çok seviyorum...ikiside çok degerli insanlar...Onlar yazdıkça bizlerde herzaman izliyeceğiz yaptıkları o muhteşem dizileri...ve herzaman oldugu gibi dizi sonu elbet ortişlerimize kalbimizi açacagız... bazen belki kızacagız bazen çok mutlu olucagız ama onlar hep anlık tabi .bizdeki yerleri çok ayrı onlar bizim biricik senarirtlerimiz biricik ortişlerimiz onları çok seviyoruz iyi ki varlar…



Sevgili @zeyneepbas Cevapları ;
C. 1 : Bir kere mahir feride aşkı her zorluğa  goğus geren bir aşk... Mahir girdiği yol sebebiyle her ne kadar ferideyi kendinden uzak tutmaya çalışsa da bunun imkansız olduğunu belirtmek isterim tabiki. Hep Mahir'in aşkına sahip çıkışını izlemiştik bu sezonda da feridenin aşkına sahip çıkışını izleyeceğiz ki bu da seneryonun en güzel tarafı.
C. 2 : Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel'e gelirsek; ekrana bu denli yakışan tek bir ikili vardı 'Kadir İnanır ve Türkan Şoray'. Şimdi iki oldu bu sayı. Ve çok ta güzel oldu.
C. 3: Eylem Canpolat ve Sema Ergenekon'da örnek aldığım harika senaristler. Ornek alıyorum çunku benim hedefimde bu. Ve onlara güveniyorum. Bu sezon bize harika bir aşk ve dram izletecekler.


Sevgili @smcik Cevapları ;
C. 1 : Mahir ve Feride başlangıç olarak birlikte olmaları imkânsız görülen bir ikili olmasına rağmen önce kendilerini sonra çevrelerindekileri ve bizi yaşadıkları aşka inandıran ve olmazları olduran bir çift. Özellikle Feride, bu aşka öylesine inandı öylesine sahiplendi ki ne kendinin hakim Mahirin istemeden de olsa bir suçlu olduğunu, ne kendinin yüksek tahsilli bir bakan kızı Mahir'in önceleri stajyer avukat sonrasında da kunduracı olduğunu gözü gördü. Mahir'se başlangıçta söylediği büyük yalana rağmen öyle güven verici öyle sahiplenici biri oldu ki Feride'ni ona gözü kapalı güvenmesini sağladı. Biz onları öylesine kabullendik öylesine sevdik ki onların birbirlerini kırmaları bizi de yaraladı, mutluluklarını kendi mutluluğumuz kadar sevindik. Bu zamana kadar başkalarının onlara yaşattığı acıları ve birbirlerine yaşattıkları mutluluğu izledik dilerim ki bundan sonra da birbirlerine acı değil yalnızca mutluluk verirler. Hayatlarında olumsuzluklar, kötülükler olsa da bunlar bunlar birbirini acıtmalarına değil aksine daha da kenetlenmelerine sebep olur.
C. 2 : Kenan ve Bergüzar, kesinlikle kurgu tarihinin çifti bunun aksini söyleyeni mıhlarız. 😉
Öyle sanıyorum ki diziye başlarken ne senaristler ve yönetmenler ne de kendileri böylesine şahane bir uyum beklemiyorlardı. Görsel olarak da yarattıkları karakterler olarak da öyle uyumlular ki Karadayı'dan sonra izlediğim bütün dizilerdeki karakterler onların kötü bir kopyası gibi geliyor. Başka hiç bir çifte böyle konsantre olamıyorum. Mahir ve Feride iyiki de Kenan ve Bergüzar yorumuyla karşımıza çıkmış. ☺
C. 3 : Ben bir televizyon çocuğu olarak büyüdüm, çok dizi izledim ama daha önce senaristlerinin kim olduğunu bilerek izlediğim çok az dizi vardır. Hatta sonradan farkettim ki Sema ve Eylem hanımların da onların yazdığını bilmeden bir çok dizisini izlemişim. Daha önce dizi izlerken sevindiğim, üzüldüğüm, sinirlendiğim sahnelerde ya mest olur ya da söylenirdim ama bunu kendi içimde yaşardım. Karadayı'da ise bunu dizi sayesinde tanıştığım arkadaşlarımla ki hepsini çok seviyorum ve hatta senarist hanımlarla bile paylaşabiliyorum. Böyle güzel bir diziyi bize verdikleri için ve böyle güzel bir ortama olanak sağladıkları için ikisine de çok teşekkür ederim. Bunu da söylemezsem içimde kalır, bu güzel uyumu bu kurgu tarihinin mükemmel çiftini fazla yaralamadan son sezonu bitirirlerse kendilerine minnettar da kalacağım. 😊
Sayılarımla Smcik. 


Sevgili @berfinumur Cevapları ;
Karadayıyla Tanışma Faslı 
Ben Karadayıyla 19.bölümde tanıştım.Annem televizyonda Karadayıyı izliyordu.Bende bir şey sormak için içeri girdim.Tam soracaktım ama o sıra  Mahirin İlanı Aşk ettiği sahneye denk geldim.Durdum öylece(ayakta izliyorum).Sonra bir kenara oturup tüm bölümü izlemeye başladım.(Soracağım şeyde kaldı dizinin etkisinden).Normalde televizyon izleyen biri değildim.Ama o an vuruldum Karadayıya.Mahir ve Feridenin birbirine aşk dolu bakan o gözleri,o bakışlar,o enerji beni aldı götürdü diğer bölümlere.Ertesi gün diziyi araştırmaya başladım karakterleri ve onlara hayat veren oyuncuları.Bütün bölümleri baştan izlemeye başladım.Gittikçe bağlandım.Ve sonra her pazartesi Karadayı oldu benim için.Günler Karadayı,Salı,Çarşamba... diye ilerliyordu.Pazartesi okulun başladığı gün malum çoğu kişi istemeyerek gelir.Bende ise bir heyecan bir sevinç.Böyle.. Enerji doluydum.Bir an akşam olsun diye dua ediyordum.(Okul başlayınca yine böyle olacak :D)
 C. 1 : Şuan dizilere şöyle bir bakıyorum da kendi kendime Mahir ve Feride'nin arasında olan bu saf ve tertemiz aşk hiçbirinde olmadığı için ben hiçbir diziyi sevmiyor,televizyon izlemiyordum.Mahir ve Ferideyi ömrüm boyunca izlemekten asla bıkmam.Onların arasında kimsenin bozamayacağı,arasına giremeyeceği bir Aşk var.Günlük yaşantımda artık bir ihtiyacım haline geldiler.Mesela bir iş yapıyorum ve aniden aklıma bir sahne geliyor ve o işi bırakıp gidip o sahneyi izliyorum.Suya duyduğum ihtiyaçla eşit hale geldi M&F Aşkı https://mail.google.com/mail/e/338
Beklentilerim
     Aşk fedakarlık ister,emek ister.Biraz umut,biraz şevkat ister.Hem Mahir hem de Feride bu aşk uğruna birçok fedakarlıklar yaptı ve muhtemelen bu 3.sezondada devam edecek.Mahir&Feride aşkını çok doya doya seyretmesek de,geçen 2 sezon içerisinde acıyla karışık bir şekilde yeteri kadar seyrettik.(Bunada şükür )
     Mahir yeni bir yola girdi.Mahirin bu seçiminin seyircinin kafasına iyice oturtulması gerek.Şuan bir  tarafım Mahirin doğru yolda olduğunu,izlediğimiz o acılı,hüzünlü bölümlerin,haksızlıkların intikamını almasını istiyor.Ama diğer tarafım Feride ne olacak peki diyor.Bir kere ben şunu zaten kafamda netleştirdim.Bu aşk asla bitmez.Araya giren kişilermiş,M.Saimmiş (Sinan ve Turgut gitti zaten.Cancağzımı özledim bu arada) bunların hepsi Mahirin deyimiyle tırı vırı.Bu Aşk çok acılar görmüş,çok şeyler yaşamış bir aşk,diğerleri gibi değil ki hemen dağılsın.
    3.sezonda..Son olaylardan sonra biraz ayrı kalmaları iyi olacak gibime geliyor(Elbetteki bende istemiyorum ama hep aşk olursa,bu aşk ara sıra sınanmazsa, ben yine izlerim ama herkes bizim gibi değil diziyi bırakanlar olabilir.)Dizinin en bol reytingli dönemlere dönebilmesi için biraz ayrılığı şart görüyorum açıkçası.(Bu ayrılığı abartmayacaklar tabi) Bu ayrılık Mahirin isteğiyle olacaktır çünkü Feride istemiyor zaten ayrılmayı.Mahirde Ferideyi korumak amaçlı böyle bir şeye kalkışacak.Ferideyi ikna etmek için (Feride nasıl nişan günü Mahirin ordan gitmesi için o sözleri söylediyse) kırıcı sözler söyleyebilir veya tam bu sırada 3.bir kişi aralarına girebilir.(Girse de bir şey değiştiremeyecek)Feridenin kıskanç durumlarını belki başlarda görebiliriz ama sonradan üzülecektir.Ve bu durum(Ferideyi öyle görmek) bizim içimize oturacak..Ama biz bunlar yaşanırken hala onların nasıl birbirlerini deli gibi sevdiğini,nasıl hala birbirlerinin gözlerinde kaybolduklarını,nasıl birbirlerini özlediklerini göreceğiz.Elbetteki bu ayrılıktada bir kavuşma günü olacaktır ve işte ben o günün şimdiden bir an önce gelmesini bekleyeceğim.
      Son olarak  gerçekten yukarıda beklentilerim arasına yazdığım gibi ayrılık olacaksa eğer bu aşkın saflığına zarar gelmesin.Çünkü ona zarar gelirse bizede zarar gelmiş olacak.Ben onların aşkındaki bu saflığa aşığım..
C. 2 : Kurgu Tarihinin Çifti Kenan&Bergüzar
Aynen bende onları kurgu tarihinin çifti olarak görüyorum.Ben birbirine bu kadar yakışan bir çift görmedim.Diziden sonra bir sinema filminde oynamalarını çok istiyorum(Bir çok kez dile getirdiğiniz gibi).İkisinide çok seviyorum.İkiside çok başarılı.İşlerindeki uyumları diziyede çok iyi yansıyor.Senaristlerin röportajlarında okumuştum.Bergüzarın duygu değişimini iyi yapıcağından endişeliydik.Sevdiğinin yanında farklı adliyede farklı davranmalı tarzında şeyler demişlerdi.Bu duygu değişiminin Bergüzardan başkasının yapmasına imkan veremiyorum artık.İyiki rol için Bergüzarı seçmişler diye dua ediyorum.Turgut ile adliye sahneleri,Seyisin adliyeye gelişindeki tavrı,Baharın katilinin bilgiye karşı özgürlüğünü istediğindeki tutumu,Melihin ölmesi..unutulmazlarım arasında olan bir kaç sahne.Kenana gelince..Kenanı zaten kabadayı yapacaklar başka türlü olmaz :D Kenana tam oturan rol :)) Şaka bir yana Mahir karakterine uyacak başka biri olamazdı.Karadayı rolününde hakkını verir.Nazif Babayla sahnelerini çok seviyorum.Kenan gözlerini çok iyi kullanıyor.Bakışları çok etkileyici.Gözlerine bakınca neler hissetiğini rahatça anlayabiliyorum.
Kenan ve Bergüzar olmasaydı Mahir ve Feridede olmazdı ve M&F aşkı içimize ne derece işlerdi bilmiyorum.Bu yüzden iyiki varlar iyiki bu projede yer alıyorlar.Aldıkları parayıda fazlasıyla hakediyorlar.Onları gördükçe insanın Aşık olası geliyor..
C. 3 :Sevgili Senaristlerimiz Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat 
Öncelikle Senaristlerimizi çok seviyorum iyiki varlar.İyiki böyle bir projeyi kaleme almışlar.Bu yüzden onlara çok teşekkür ediyorum.Dizinin kadrosu,oyuncuları,yazılan karakterlerle çok iyi bir uyum halinde.Bu rolü şu oynasaydı daha iyi olurdu diyemiyoruz.Twitter ortamında çok iyi anlaşıyoruz.Tag oluşturduğumuzda onlarda katılıyor.Ellerinden geldiğince bizi yanıtsız bırakmamaya çalışıyorlar..Bunun farkındayız.Bu bizi önemsedikleri,bizlere değer verdikleri anlamına geliyor.Önemsenmek güzel bir duygu,insanı mutlu ediyor.Bazı sorularımıza cevap vermeye bilirler.Sabırlı olmalıyız.Sonuçta sadece Karadayıyla uğraşmıyorlar.İlgilendikleri diğer projelerde var.Ayrıca onlarında aile hayatı var.Çocukları,eşleri..İnşallah ileride yazacakları bütün projeler tutulur,sevilir..

Mahir&Feride FanClub..İyiki varsınız.Böyle bir etkinlik düzenlediğiniz için,Twitterdaki paylaşımlarınız için ve bizlere karşı sergilediğiniz saygı ve sevgi dolu davranışlarınız için çok teşekkür ediyorum.Yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyorum.Kendinize iyi bakın https://mail.google.com/mail/e/347



Sevgili @Defne_Defos Cevapları ;
C. 1 : Sevgili fanımız,1.soru ya cevap☺️Valla Mahir feridenin Aşkını kelimelere dökmek o kadar zor ki..Kurulan bütün cümlelerin yetersiz olacağını düşünüyorum..valla yaşamak lazım ☺️..Dilim döndüğünce yazmaya çalışayım..Sevda sevda olalı,aşk aşk olalı ben böyle yürek böyle sevgi görmedim..Biri digerinin yarısı.ne mahir feridesiz,ne de feride mahirsiz tam olamazlar..Farklı dunyaların insanları olmalarına rağmen ,sadece sevda ile atan iki yürek..Sevinçlerinde,hüzünlerinde,acılarında,imkânsızlıklar içinde hep yan yana, can canaydilar..Can Yücel'in dediği gibi Mahir ve Feridenin ki  Aşk hikayesi değildi..Onların ki Aşk gerisi hikayeydi..3.sezon beklentilerim,Sevdaya düşen yorulmazmış.Hayatlarinin,asklarının en zorlu bu sınavınıda yine herkese,herseye,çekilen tüm acılara rağmen Aşkla geçmeleri..Bu askın sonu kavusamayip efsane değil,birbirlerine kavuşup Mutluluk olsun..Deniz olsun,Bahar olsun..
C. 2 : Berguzar Korel ve Kenan İmirzalıoğlu kesinlikle dizi kurgu tarihinin gelmiş gecmis en uyumlu,birbirlerine en cok yakışan çifti..Onları çok sevdiğim için taraflı değil bu düşüncem..Göz görüyor..Oyunculuk,Birbirlerine uyum,kimyaları,enerjileri,ışıkları bir başka büyüleyici..Yolları hep açık olsun..Yine birlikte dizileri olsun yine izlerim seve seve.bir sinema filmindede görmek isterim bu muhteşem ikiliyi...


Sevgili @serap_m Cevapları ;
İçimden geçenleri yazdım çoğu zaman söylediğim şeyler zaten de   
C. 1 : En büyük isteğim Feride'nin üzülmemesi birde tabiki Mahir'le birbirlerinden kopmamaları biliyorsunuz ben Feride'ciyim :D dayanamıyorum artık onun ağlamasına bu aşkda her fedakarlığı yapan ailesini bir kalemde silen Feride bu kadar üzülmeyi hak etmiyor, artık gözünden yaş akmasın, Mahir'e bazen çok kızıyorum o yüzüğü neden çıkarıp veriyor mesela Feride'ye sonuçta herkes bilmiyormu nikah masasına kadar geldiklerini, pekala gizliden görüşebilirler, ben böyle olsun istiyorum birlikte çözsünler Feride yeraltına girmesin tabikide ama yine omuz omuza olsunlar tıpkı 2 sezondur olduğu gibi koptukları bir süreç olmasın hadi oldu diyelim 2-3 bölümü geçmesin, birde şu yeni gelecek karakterler var bir kere lütfen Mahir'e gelecekmiş ya sözde o kadını aşık etmesinler Feride'yi birde bu yönden üzmesinler mümkünse o kız Yasin'e gelsin, ayrıca Feride'yede biri gelmesin lütfen, bazı arkadaşların arzuladığı o kıskandırma sahneleri falan kesinlikle olmasın...
C. 2 :  Şimdi bu bana sorulacak sorumu diye başlıyorum cümleme :D ben koyu bir Bergüzar Halit fanıyım bildiğiniz gibi :)) sadece Karadayı'yı baz alırsam tabiki uyumlular zaten öyle olmasaydı Mahir'le Feride bu kadar sevilmezdi o kadar sıkıcı olaylara bu ikili sayesinde katlandık, amaaa karadayı dışına çıktığım an benim her daim en uyumlu çiftim ekranda da normal hayattada  Bergüzar Halit'tir ilk göz ağrım onlar benim Binbir Gece'den ❤❤
C. 3 : Geçen sezonun sonuna doğru çok kızdım senaristlerimize doğruya doğru ama güzel sahneler yazdıklarında da yumuşuyorum hemen buda bir gerçek :) ama son zamanlarda gerçekten dizimize gerektiği değeri vermediklerini düşünüyorum, baştan savma yazdıkları yerler oldu ikinci diziye başlamadan böyle değildi, bu sezon böyle olmamasını diliyorum bide karadayının kıymetini bilmelerini, bide isteklerimize önem versinler ilk sezon isteklerimizin birçoğu gerçek olmuştu ne güzel yine öyle olsun... 



Sevgili @kendinnce Cevapları ;
C. 1: Bu aşk çok sınanacak, çok ağlayacağız, hatta bazen isyan edeceğiz ama bu ikilinin ellerini ayrı görmek istemiyorum, araya başka kişiler, başka kokular sinmemeli. Ne olursa olsun tek olmazım var bu ikiliden birinin başka biri ile olmaması!  Ve kaç defa dedim bıkmadan gene söylüyorum; bu kadar sözler boşa verilmedi umarım! Yani biz acılar içinde iki sevdalıyı izlerken hiç mi nefes almayacağız! Ne olur bunlarada özen biraz... Ben bir kadın olarak bir intikam hikayesine haklı sebeplerden(!) evet diyorum ama erkek egemen bir hal ve aşkın olmadığı sezona kesinlikle Hayır!
C. 2 : Kenan İmirzalıoğlu benim en beğendiğim erkek oyuncu izlemesi öyle keyifli ki, ne oynasa izlerim denir ya öyleyim... Ama Bergüzar Korel benim için artık oyunculukta kendini aşmış biridir. Tartışmasızdır! Benim son dönemde gördüğüm en iyi çifttir! Üzerlerine kimseyi tanımıyorum. Ekrana en yakışan çift benim gözümde. Zaman zaman hikayenin getirisi (sürekli acılar, haksızlıklar, kötülerin hep güçlü olması) ile biraz sıkıldık ama onları izlemek benim için bir ayrıcalık sanki. İyi ki var iki güzel insan.
C. 3 :  Aşkı muhteşem yazıyor bu ikili. Öyle inandırıcı, öyle gerçek! Çok zekiler bunu sezon finali ile cümle aleme gösterdiler bence evet bazen çok kızdığımı biliyorum ama sonu iyi olacaktır bu aşkında. Birde demeden geçemeyeceğim; Sema Hanım daha mesafeli bunun nedenleri vardır tabi (3 çocuk, bu kadar iş ve inşallah tamamen atlatılmıştır küçük bir sağlık problemi) ama Eylem Hanım'a ayrı bir sempatim var :)) ikisinede güzel bir yaşam diliyorum, güzelliklerle dolu sevdikleri ile birlikte...



Sevgili @DevrimAltun4 Cevapları ;
C. 1 : Tabi Mahir'le Feride'yı 3 Sezonda neler bekliyor bilemem ama hepimiz umarız ki Mahir&Feride uzun süre ayrı kalmazlar..Ve hepimiz umut ediyoruz ki Karadayı'ya katılacak olan yeni kadın oyuncu aralarına girmez..Mahir&Feride çok zor bir dönemden geçecekler ama onu'da aşacaklar :)
Aynı dediğiniz gibi Mahir'le Feride'nin Aşk küllerinden daha güçlü daha tutkulu bir Aşk doğacak :) Ve sevgili senaristimiz Sema Ergenokun'un dediği gibi 3 Sezonda Mahir'le Feride'yı izlemekten doğmayacağız :)
C. 2 : Evet size kesinlikle katılıyorum :) Kenan Imirzalıoğlu ve Bergüzar Korel kurgu tarihin en güzel çifti :) Uyumun dibiler :) Kadir Inanır ve Türkan Şoray'dan sonra en güzel en yakışan çift :) Ve hepimizin dediği gibi Kenan ve Bergüzar'dan başka hiç kimseye bu rol yakışmazdı :) Iyi ki Mahir&Feride'yi onlar canlandırıyorlar  :)
C. 3 : Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat.. Bence ikisi en iyi Senaristlerinden biridirler :) Onların Senaryo'su 1 numara tabi bunu bu yıl Altın Kelebek'te yine ispatladılar.İyiki Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat Karadayı'yi kaleme aldılar :) Daha fazlasına söz gerek yok :) Sema Ergenekon'u ve Eylem Canpolat'i ayakta alkışlıyorum 👏😊 Bize bu güzel sevdayı yansıttıkları için çok teşekkur ediyoruz :)
Devrim Altun :)


Sevgili @eylemdemir2  Cevabı : ) ;
Karadayı benim için sıradan bir diz değil.Karadayı benim için ; hayal ürünü ikinci bir hayat gibi.Sıradan hayatımdan 2 saatliğine kurtulup umutlar ülkesine ziyaret etmek gibi.zamanda yolculuk yapmak gibi.karadayı benim için; hayatın içinde durup dinlenmek gibi.Masal gibi.Bergüzar Korel’de bu masalın kahramanı.Yani benim kahramanım.
Peki ya sizin için?



Sevgili @Kelebek8088 Cevapları ;
C. 1 :  Mahir ile Feride aşkı bambaşka... Şimdiye kadar birçok dizi/film izledim. Fakat hiçbir aşktan bu kadar etkilenmedim.
Ruhumuza dokunuşu o kadar başka ki bu aşkın. Bize sanki gerçekmiş hissiyatı veriyor. Yalanla başladı belki aşkları.
Çok yara aldı ikisi de. Tüm bunlara rağmen gerçek olan bir şey vardı ki o da saf ve yalansız "AŞK" ları...
Mahir'in de dediği gibi. Hiç birbirlerini değiştirmeye çalışmadılar. İkisi de birbirini öyle kabul etti. Yeri geldi Mahir'in
inatçılık bayrağını Feride aldı ama öyle devam etmedi :) Birbirlerine sarf ettikleri sözler, bakışları, dokunuşları...
Aşk kokuyor derler ya hani, işte tam da öyle. Her zorlukta yılmadılar. En büyük desteği birbirlerinden aldılar.
Kızgın/ kırgın olsalar da birbirlerine bir an olsun vazgeçemediler birbirlerinden. Kitap gibi okudular huylarını.
Mahir Feride'nin nerede ve nasıl davranacağını, neyi sevdiğini, neyi sevmediğini ezber ederken Feride için de
durum aynı. Birbirlerine karışmış, huyları farklı ama mayaları aynı iki örnek çift... Onları birleştiren yüce kalpli
olmaları, vicdanlı olmaları ve hakkı/hakkaniyeti iyi bilmeleri...
 3.Sezonda Beklentilerimiz/İsteklerimiz:
Çok zor bir sınav var önlerinde. Mahir'in canı, her şeyi ailesi zarar gördü. Zarardan da ötesi ölenler oldu maalesef :(
En mutlu günleri en büyük cehennemleri oldu. Feride her zaman olduğu gibi Mahir'in yanında, Mahir'e destek
olmak isteyecektir. Hiçbir durumda yalnız bırakmayan Feride, yine sevdasının yanında olacaktır.
Peki ya Mahir ne yapacak? Teaser'lardan gördüğümüz kadarıyla Mahir Kabadayı oluyor. Tahmin ettiğimiz gibi
Feride'yi korumak için ayrılmak istiyor. Feride tabi ki kabul etmiyor. Yanında yer almak istiyor. Mahir intikamını alıp,
beyefendiyi bulana kadar ailesinden/sevdasından uzak kalmak ister. O bomba bu aşka düştü esasen...
Bizim bu aşka dair her zaman istediğimiz şey araya ne olursa olsun "3.KİŞİLER GİRMESİN!". Sinan vakasında yeterince
sinir harbi yaşadık. Sekte-i kalpten gidiyorduk :) Her zaman yan yana olmaları dileğimiz. Tamam aşkı bir süre unuturuz
ama yeter ki hiç ayrılmasınlar. Bir süre uzak kalmalarına bile zor da olsa dayanırız. Tek dayanamayacağımız uzun süre
ayrı kalmaları... Bu aşkın güçlenerek yeniden küllerinden doğmasını istiyoruz. Ne olursa olsun bu aşka zarar vermesinler,
kirletmesinler. Şunu da beklemiyoruz tabi. Bu istediklerimiz hemen olsun. Zamanı var. Mehmet Saim'in pislikleri ortaya
çıkacak. İşte o gün benim korkum. Bunu duyan Feride'nin kendine zarar vermek istemesi... Bunun içindir ki Mahir her
zaman yanında olmalı sevdasının. Birlikte ayağa kalkmalılar bu göçük altından...
C. 2 :  Bir ikili birbirine ancak bu kadar yakışıp uyumun dibine vurabilirdi. Tüm kurgu tarihinin çifti desem daha doğru olacak.
Kenan Bey de Bergüzar Hanım da başarılı iki oyuncu. Bize her duyguyu öylesine hissettiriyorlar ki sayelerinde yaşıyoruz
o sahneleri. Oyunculuk konusunda kendisini ispat etmiş ve başarıları kat be kat artan iki insan... Bir proje başarıyı yakalıyorsa
ekibin, senaristin, yönetmenin katkısı var elbette. Ama başrol oyuncuları da çok etkili bir projenin tutulmasında,
benimsenmesinde. Ve tabi rol arkadaşlarının birbirleriyle olan uyumu. Kenan ile Bergüzar Mahir-Feride rolü için biçilmiş kaftan.
Bize duygularını sadece konuşmalarıyla değil; mimikleriyle, hareketleriyle ve bakışlarıyla veriyorlar.
Ve rollerini gerçekten yaşayarak oynuyorlar. Dümdüz senaryodakileri söyleseler bu kadar içimize işlemeyecek belki.
Cümlenin güzelliği kadar onu söyleme tarzı da güzelleştirir, renk katar cümleye. İki oyuncumuz da ziyadesiyle başarılı bu
konuda. Okudukları şiirler, söyledikleri şarkılar en somut örneği değil mi? Melih öldüğünde Bergüzar(Feride) öylesine
derin yaşadı ki bu acıyı sanırsın ki gerçekten ölen kendi kardeşi idi. (Allah korusun.) Keza Kenan için de durum aynı. Yeri geldi öylesine derin yaşadı ki acısını sanırsın gerçekten asılacak olan kendi  babası. (Allah korusun.) Bergüzar için parantez açmak
isterim müsaadenizle...  Bergüzar'a olan hayranlığım apayrı çünkü :) Yıllardır hayranım Bergüzar'a. Her projede mutlaka daha da
başarıya ulaşıyor. Kendisine birşeyler katıyor, oyunculuk konusunda giderek devleşiyor. Sadece oyunculuk değil tabi bunlara
sebep. Bergüzar olarak ele alacak olursam da: Çok sevecen, sıcakkanlı, sağduyulu, neşeli, yerine göre ciddi, yerine göre çocuksu,
yardımsever ve üzerine fazla gidilmediği sürece kimsenin kalbini kırmamaya çalışan güzel yürekli, güzel yüzlü bir melek...
Kenan ve Bergüzar'ın başarıları daim, yolları açık olsun. Başarılı yollarında hiç durmadan ilerlesinler...
C. 3 :  Nam-ı diyar ortişlerimiz :) Bizi her seferinde ters köşe yapmayı başaran canlarımız... Kalemleri, yazdıkları çok güçlü. Hiç ummadık
zamanlarda öyle sözler, şiirler uçuşuyor ki havada. Bize senaristlerimiz bu işi gerçekten biliyor dedirtiyor. Senarist hanımlarımız
hem eğitimleriyle hem duygularıyla eşsiz. Birbirleriyle uyumları, konuşmaları, samimiyetleri yazdıklarına yansıyor. Bizimle olmaları,
varlıklarını her daim hissettirmeleri, kimi zaman yoğunluklarının arasında sorularımıza cevap vermeleri, bizi önemsemeleri...
Böyle güçlü kalemlerinin arkasında kendilerinin de yaşadığı dolu dizgin aşk olmalı :) Kelimeleri öylesine dans ettiriyorlar ki
tam yerine oturtuveriyorlar. Her projelerinde sezonlar boyunca başarılarını sürdürüyorlar. Dizilerinin uzun sürmesi de bunun en
büyük kanıtı bence. Her replik yüreğimize dokunuyor, bizi bizden alıyor. Çoğunu ezberliyoruz, normal hayatımıza yansıtıyoruz...
Başarılarının ardındaki büyük sır: Göründüğü gibi olmaları, kıvrak zekaları ve eşsiz uyumları. Her zeka böyle güzel yazdırmaz tabi.
Zekanın yanında duygu dünyalarındaki zenginliği de cömertçe sergilemeleri de onları farklı yapıyor. Biz bu ikiliye güveniyoruz.
Mahir ile Feride'yi ayırmayacaklar, araya 3.kişiyi de girdirmeyecekler :))) Şaka bir yana Sema ve Eylem Hanımı çok seviyoruz.
Yolları açık olsun. Başarılı yollarında daha nice ödüller alsınlar. Kalemleriyle nice ruhlara dokunmaya devam etsinler. Onlarla her
projeye varız biz. Yazdıkları, dokundukları bizleri çekiyor. İyiki varsınız ortişlerimiz <3



Sevgili @ireemmmms Cevapları ;
C. 1 :  Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Hangimiz bu kadar sevdik? Hangimiz sevdiğimiz tarafından bu kadar sevildik? Acı ama gerçek bence hiçbirimiz. Ne gerçek hayatta ne de kurgu tarihinde böyle bir aşk yok maalesef. Birbirlerini karanlıkta bulmalarına rağmen o kadar sıkı tuttular ki birbirlerinin ellerini.. Hiçbir şeyin, hiçkimsenin onları ayırmaya gücü yetmedi. Bu karanlık yolda sayamayacağımız kadar engel çıktı karşılarına ama sevdaları ışık oldu onlara. Her türlü engeli beraber el ele aştılar. Her türlü sınanmadan daha da güçlü çıktılar. Sevdaları her geçen gün daha da çok arttı. Ne olursa olsun birbirlerinden asla vazgeçmediler. Birbirlerinin gözlerinde kayboldular. Feride'ye bakan Mahir'i, Mahir'e bakan Feride'yi gördü. Aslında onlar ayrı bile olsalar hep beraberlerdi. Her zaman AŞK korkuyorlardı. Biz onların her zaman her yönüyle çok özel olan sevdalarına sevdalandık.  Mahir ile Feride adına daha neler yazılmaz ki.. Lakin şimdilik bu kadarı yeter. Şimdi birazda 3. sezona yönelik konuşalım. Her zaman en büyük korkumuz 3.şahıslar oldu. Ama senaristlerimiz bu aşkı öyle güzel ele aldılar ki hiçbir zaman klişelere yer vermediler. Bu sezonda senaristlerimizden beklentilerimiz bu yönde. Dizimize bayan oyuncunun dahil olacağını biliyoruz. Ama rolü ne olacak? Kimin tarafında yer alacak? Mahir ile Feride açısından bir tehlike yaratacak mı? bu gibi soruların cevaplarını bilmiyoruz henüz. Ama Mahir ile Feride arasında ufak çaplı bir kıskançlık krizine hayır demeyiz. Tabi fazla abartılmamak şartıyla. Feride'nin kıskanç hallerini izlemek oldukça keyifli oluyor bizim için. Bunu her zaman dile getirdik bu aşk adına senaristlerimize güveniyoruz. Patlamadan sonra 8 Ay zaman atlaması olmuştu dizimizde. Bu 8 Ay içinde Mahir ile Feride neler yaşadı bilmiyoruz. Evet mahkeme sahnesinden anladığımız kadarıyla hiç iyi şeyler olmamış. Mahir ile Feride ayrılmış. Ama ayrılıklar da sevdaya dahil değil miydi? Ne yaşamış olurlarsa olsunlar onların sevdası bitmez. Bitemez. Ayrı olsalar bile ikisinin bolca sahnesi olmalı. Ayrıca ayrı kalma durumu çok fazla uzun sürmemeli. 78. Bölüm yani 8'li bir bölüme sadece 3 bölüm kaldı. Acaba sevda adına güzel bir sürpriz bekliyor mu bizleri? En önemlisi 88. Bölüm ama. 88. Bölümde hiç kimsenin tahmin edemeyeceği güzellikte bir şey olmalı. Aşk adına... Sevda adına... Mahir ile Feride adına... Kaderleri birleştirme konusuna gelecek olursak da hemen evlensinler demiyoruz ama en azından sezonun ortalarında evlendiklerini görmek istiyoruz. Feride'nin hamilelik dönemini de izlemek isteriz. O dönemde huysuzluklar yapıp Mahir'i sinir edebilir. Bu tarz sahneler keyifle izlenir. Deniz ve Bahar'ımızın gelmesini ne kadar çok istediğimizden bahsetmiyorum bile. Çok şey yaşanmış çok kayıplar vermiş olmalarına rağmen onların mutlu bir aile olduğunu görmek istiyoruz. Nazif Babanın torunlarını sevdiğini, Mehmet Saim'in cezasını çektiğini, adaletin herkes için yerini bulduğunu, güçlülerin değil haklıların kazandığını... bunların hepsini 3. sezonumuzda görmek istiyoruz. Güzel günler zorlu duraklardan geçer ama Mahir ile Feride'de bizlerde güzel günler görelim artık. Bunu yazmaya elim varmıyor ama finalde mutlaka mutlu son olmalı. İyiler adına... Kara ailesi adına... Mahir ile Feride adına... Ve tabiki bizler adına. Bunlar sadece şuan aklıma gelenler daha beklediğimiz çok şey var 3.sezondan diyorum ve artık bu sorunun cevabını burada noktalıyorum izninizle.
C. 2 :  Aslında bu soru ile ilgili cevap net. Ama yinede bir şeyler karalamak isterim. Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel kesinlikle kurgu tarihinin en iyi çifti. İkisinin uyumu başka hiçbir çiftte yok. Sanki Mahir ile Feride onlar için yazılmamışta, onlar bu roller için yaratılmışlar gibi. Bir sevda hikayesi bu kadar mı sahici yaşanır? Bu kadar mı sahici yansıtılır? Karakterlere can veren Bergüzar Korel ile Kenan İmirzalıoğlu olunca EVET demekten kendini alamıyor insan. Biz onların uyumuna, sevdayı bu denli yasıtmalarına aşık olduk resmen. Sadece diziyi izleyenler değil izlemeyenler de Bergüzar Korel ile Kenan İmirzalıoğlu'nun uyumunu konuşuyor. Çünkü bu sadece bizim gördüğümüz bir şey değil. Gönül gözüyle bakan herkes onlardaki mükemmel uyumu görüyor. İlk başta da dediğim gibi bu soru ile ilgili söylenecek pek fazla bir şey yok. Cevap belli çünkü. Benim söyleyeceklerim de bu kadar. Onlar kurgu tarihinin en mükemmel çifti.
C. 3 :  Senaristlerimiz, ortişlerimiz... Yazdıklarıyla gerçekten hayatlarımıza, ruhlarımıza dokundular. Karadayı'yı kaleme alarak bizim bir aile olmamıza vesile oldular. Siz de MahirFeride FanClub'u açarak birlik olmamızı sağladınız. Bunun içinde ayrıca teşekkür ederim size.
"Sema Ergenekon & Eylem Canpolat" isimlerini yazarken bile mutlu olduğumu belirtmek isterim. O kadar çok şey söyleyebilirim ki bu iki güzel yürekli insan için... Onlar Karadayı'yı kaleme alarak sil baştan bir İrem yarattılar. Ve ben yarattıkları bu İrem'i çok daha fazla sevdim. Çünkü bu İrem; umut etmeyi, her şeyin göründüğü gibi olmadığını, görmeden bakan gözün kör olduğunu, sevdanın, adaletin ama en önemlisi ailenin ne demek olduğunu çok daha iyi biliyor. Karadayı hayatıma girdiğinden beri her şey çok daha güzel benim için. Hayata, insanlara ve olaylara karşı bakış açım değişti resmen. Ve ben bütün bunları Karadayı'yı kaleme alan sihirli ellere yani Sema Ergenekon ile Eylem Canpolat'a borçluyum. Bana, asıl beni verdikleri içinde onlara çok teşekkür ederim. Cemal Süreya'nın da dediği gibi "Dokunulmasada, görülmesede kalpte yer verilir bazısına" işte benim durumum tam da bu. Onları daha görmeden o kadar çok sevdim ve o kadar çok seviyorum ki... Bazen ben bile şaşırıyorum. İsimlerini yüreğimden geçirmediğim tek bir gün bile yok. Onların arasındaki ilişkiye, enerjiye, saygıya, sevgiye, bağlılığa, uyuma hayranım resmen. Nasıl Mahir'i Feride'siz, Feride'yi de Mahir'siz düşünemiyorsak ortişlerimizi de ayrı ayrı düşünemiyorum. İnternete bile "Sema Erge" yazdığım anda "Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat" diye çıkıyor. Birbirlerinden ayrılamadıkları her yerde belli oluyor. Bazen bir kitap, bir söz, bir şarkı değiştirir ya insanın hayatını onlarda Karadayı ile benim hayatımı değiştirdiler. Hayatıma dokundular. Bana ışık oldular. Herkesin vazgeçilmezleri vardır hayatta. Bu saatten sonra ne onlar birbirlerinden geçebilirler ne de ben onlardan geçebilirim. Hissettiklerimi hiçbir şekilde tam olarak ifade edemiyorum. Ne diyeyim ki siz hep beraber olun. Aranızda en ufak bir kırgınlık dahi olmasın. İyi ki girdiler hayatıma. İyi ki tanıdım onları. İyi ki bu kadar çok sevdim. Bana kazandırdıkları her şey için minnettarım onlara. Son olarak diyorum ki Sema Ergenekon & Eylem Canpolat iyi ki varsınız. Sizi gerçekten çok seviyorum.



Sevgili @yegane_yegana Cevapları ;
C. 1 : Mahir Feride aşkı kelimelerle anlatılamayacak kadar güzel.Herkesin yaşamak istediği bir aşk.Onca engellere takılıp ama bir nebzede azalmayan ama git gide büyüyen bir aşk.3. sezonda biz yine Mahir Feride’yi el ele göz göze yan yana görmek istiyoruz.Şimdiye kadar yaptıkları gibi her şeyin üstesinden birlikte gelmelerini istiyoruz.İnşallah öyle olur.Onları ayrı ayrı görmeye dayanamayız. J
C. 2 : Kenan İ. Ve Bergüzar K. gerçekten kurgu tarihinin en muhteşem çifti.Karadayı yı her izlediğimizde yine yeniden bıkmadan iyi ki Mahir Feride karakterine onlar hayat vermiş diyoruz.Kenan İ. da Bergüzar K.de oynadıkları karakterleri hem kendileri yaşıyor hem de ekran karşısından bizlere yaşatıyorlar.Şimdiye kadar yüzlerce dizi izledim bu kadar uyumlu bu kadar harika bir çift görmedim.Tabii ki Karadayı bittikten sonra onları aynı projede bir daha “yada birkaç defa” görmeyi çok istiyoruz.Umut ederiz ki bu bizlerin isteğinde kalmaz ve onlar yine bir araya gelirler.
C. 3 : Sevgili ortişlerimiz aynen dediğiniz gibi MahirFeride aşkıyla bizi bizden aldılar.Şimdiye kadar ortişlerimizin kaleme aldığı dizileri izledim.Bizim ortişler aşk kadınları.Kaleme aldıkları her dizinin aşkları aşıkları güzel ama kusura bakmasınlar hiç biri bizim MahirFeride nin yaşadığı aşk gibi değil.Karadayı MahirFeride aşkı başka özel ve güzel.Sema ve Eylem hanım nerde Karadayı ailesi orda.Bu şimdide böyle yıllar geçsede böyle olacak.Her zaman söylüyorum.Karadayı bana görmeden tanımadan sevmeyi öğretti.Karadayı sayesinde tanıdığım güzel insanlar edindiğim muhteşem dostluklar oldu.Bunun için ortişlerimize ayrıca teşekkür ediyorum.

Bizi Karadayı ailesini aynı çatı altında topladığınız için sevgili FanClubumuz sizede ayrıca teşekkürler.

Sevgiler…Saygılar…



Sevgili @SinanStrong66 Cevapları ;
Sevgili fanclubumüz öncelikle iyi ki varsınız ..tabiri caizse sizin çatınızın altında ki bütün yürekler iyi ki varlar..Yazacak o kadar çok şeyimiz var ki dizimize ailemize vesile olduğunuz için sağ olun..
Umarım beğenirsiniz notum yüz üzerinden olsun lütfen hocammmJ
 Cevap veriyorummmmmmmmJ
C. 1 : Mahir&Feride aşkını çok seviyorum daha ne olsunJ bu sezon çok acı çekeceğiz belli ama ben de herkes gibi sonu mutlu bitsin istiyorum..ve mümkünse ayrı oldukları bölümler az olsun sonra yine beraber mücadele etsinler.Bir de finali görmeden Deniz ve Baharı görmek istiyorumJ
C. 2 : Kesinlikle muhteşem ikili oldular! Ben zaten dizimize Bergüzar Korel için başlamıştım kendisi çok ama çok başarılı yolu hep ama hep açık olsun..Bergüzar Korel için yani namı diğer feridemiz için söylenecek/yazılacak çok sözümüz var ama en özü o nerdeyse bizler de oradayız..
Kenan İmirzalıoğlu’nun dizilerini önceden takip ediyordum ama ara ara bakıyordum..Bana göre en çok da Mahir olmak yakıştı ona biz Mahirimizi çok sevdik..kendisi de çok başarılı ve harika oynuyor
C. 3 : Sema Ergenekon-Eylem Canpolat öncelikle çok teşekkür ederim bize çok güzel bir dizi ve çok güzel bir aile verdiler..Onların sayesinde yürekler dile geldi..Hayatımıza’ Mis’ gibi kelimeler geldiJ. ..kalemlerinden çıkan diğer dizilerde ara ara baktım ama hiç birisine karadayımız kadar tutulmadım..hayalerimizin senaristlerine teşekkür ederimm..


Sevgili @melikeozcan26 Cevapları ;
Öncelikle gerçekten müthiş fikirleriniz var karadayı ailesini birarada tutan, bundan ötürü size çok teşekkür ederiz  ve  size karşı ilk yazdığım yazı olucak bunun verdiği tatlı bir heyecan sardı ruhumu herşey fevkalade ise 1. Sorudan başlayalım
C. 1: Mahir ile feridenin önünde kocaman bir engel vardı... aile... başta nazif babanın suçsuz yere aldığı hüküm karşısında mangal yürekli bir oğlunun mahir kara nın verdiği mücadele onu bambaşka, hiç tatmadığı sevdayı, aşkı ayaklarına getirdi başta kendini durdurmaya çalışsada yüreği dayanamadı o ahu gözlere yenik düştü aşkına, birbirlerine sensiz saadet neymiş tatmadım bilemem dediler, söz verdiler aşka dair
Sonra herşey bütün felaketler çığ gibi yuvarlandı ama onlar korkmadılar yılmadılar omuz omuza savaştılar "adalet"sizliğin içinde adaleti buldular  herşey  tam yoluna girdi derken bu seferde feridenin babası çıktı karşılarına aile hani hep sarıp sarmalar doğduğun andan beri hep yanındalardır yaa ,şahsen ben izlerken hep bi soğukluk gördüm feridenin ailesinde... feride her ne kadar babasını ikna etmeye çalışsada anlam veremiyordu babasının mahiri tanımak istememesine, çünkü çıkarları vardı emelleri vardı kendini  üstün görüyordu mahirin ailesini kendi ailesine yakıştırmıyordu oysaki evde nazif baba gibi bir insan varken kültürleriniz uyuşmaz diyordu oysaki bilmiyordu o ailedeki insanların kendisinden daha insan olduğunu, bilmiyordu o insanların değerlerini.... feride sevdasını seçti çünkü inanıyordu sevdiğine güveniyordu hiç tatmadığı sevgiyi sıcaklığı onda görmüştü çünkü, mahir ise sevdasının bu zorlu süreçlerinde hep arkasında durdu bir kere dahi tereddüt etmedi ferideden bide arkasından canından çok sevdiği melih ölünce darmadağın olmuştu feride bi yanda kardeşine veda edicekti bi yanda sevdasına  hani onların sevdası her şeyden üstün ya kader onları birleştiriverdi tekrardan bi sinema çıkışı buluşamadılar ama karar verdiler evleniceklerdi feride o akşam buruktu çünkü babasına o kadar  bağlıyken en özel gününde yanında yoktu oysaki feride yüzüklerinin babasının takmasını isterdi güzel kızımızın yüreği temiz tabi öylede oldu ama şaşılacak durum tabi, mehmet saim feride ile mahirin kınasına geldi... feride inandı babasına bundada bir çıkar vardı elbet.. o kadar güzel hayalleri vardı ki bir denizleri olsun bide baharları başka birşey istemezlerdi...bütün hayaller bir bombayla beraber kül oldu sezon finali yüreğimizi dağladı, benim 3. Sezonda mahir feride  aşkı hakkındaki düşüncem hep diyoruz bu aşk küllerinden yeniden doğacak diye elbetteki 3. Sezondada sınamalardan geçicekler benim isteğim onlar hep birlik olsunlar asla birbirlerinden aşklarından kaçmasınlar aralarına belki bir kız girebilir eminim feridenin kıskançlıkları hoşumuza gidicektir( anlaşma yapıldıktan sonra fikrim değişti onlar birbirlerinin başkası olmaz olamaz ) ama hepimiz biliyoruzki mahir ahu gözlüsünden başkasına bakmaz bide bu aşkı sevdayı birlikte tutacak bir denizleri birde baharları olsun 3.sezon hepimiz için kutlu olsun biliyorum çok uzun yazdım e onları anlatmaya kelimeler yetmiyor.
C. 2 : mahirle ferideyi onlar tanıttı bize o kadar güzel paslaşıyorlarki diziyi izlerken ne ben Bergüzar koreli görüyorum karşımda nede kenan imirzalıoğlunu o kadar güzel yaşatıyorlarki mahir ile feride aşkını tekrar tekrar izlememek elde değil onlar bizim türkan şoray ile kadir inanırımız onlar dizi tarihinin en yakışan çiftleri  uyumun dibine vurmuşlar ama ben hep şuna inanırım  bir dizi yada filmde oyuncular her ne kadar önemli isede kamera arkasıda bi o kadar önemli set ortamında eğer huzur varsa arkadaşlıklar dostluklar varsa eğer, bu diziye de yansıyor zaten ikiside çok güzel gülüyor biride öyle bir zeybek oynuyorki... yetenekleri başarıları daim olsun dizilerinin reytingleri bol olsun hatta dizi ekibi ile bir film çekseler muhteşem olur:-)
C. 3 :   hep mahir ile feride kurgu tarihinin en büyük aşk hikayesi dedik peki ama  birazda bu sevdanın mimarlarından bahsedelim sema ergenekon ve eylem canpolat evet onlar bizim ortişlerimiz hepimiz en azından birçoğumuz umut etmeyi sevgiyi saygıyı  aşkı sevdayı en güzel şekilde öğrendik herşeyin para olmadığını adaleti  öğrettiler ne olursa olsun savaşmayı haksızlığa karşı durmayı öğrettiler bizlere binevi manevi öğretmenlerimiz onlar bizim onlara çok şey borçluyuz bizi bi melekle buluşturdular karadayı yı en güzel sözlerle yansıttılar bize ne desek ne yapsak az onlar için başarıları daim olsun
Soruları aklıma gelebilecek en güzel sözlerle cevaplamaya çalıştım umarım beğenirsiniz sürç-ü lisan ettiysek affola sizi çok seviyorum



Sevgili @Dilaracift1 Cevapları ;
C. 1: Mahir ile feride aşkı çok kutsal bi aşk.. biz sevdanın ne demek olduğunu
onlardan öğrendik. bu ikili için 3.sezonda da her zaman en iyisini istiyorum
mf sahneleri çokça olsun. barışma anı müthiş bişi olsun. mutluda son olsun başka bişi istemem
C. 2: Kesinlikle birbirlerine çok yakışıyorlar onlar kurgu tarihinin çifti bizce.. ve de
bu muhteşem ikiliyi bir sinema filmindede görmek istiyoruz.
C. 3: SEMA ERGENEKON VE EYLEM CANPOLAT hayatımıza anlam veren iki 
insan.. bu nedendir ki kendilerini çok seviyoruz. şimdi karadayıyı bu ikiliden 
başkası yazamazdı diyorum ve sözlerimi burada tamamlıyorumm
saygılar.. 



Sevgili  @Dayrall Cevapları ;
C. 1: Evet çok kızıyorum..kırılıyorum..küsüyorum ama sevgim tutkum merakım azalmıyor…Tıpkı Feridemle Mahirimin sevdası gibi..artarak devam ediyor bu diziye ve bu Sevdaya..her zorlukta boyun eğilen ve acılarla sınanan bu Sevda ateşi hiç sönmemeli.. mantıklı baktığımda "evet bir şekilde devam etmeli,Mahir'in bu acısı durmaz,yüreği kanıyor,kaç sevdiğini kara toprağa verdi,çok acı çekti,suçluları bulmalı diyorum"ama duygusal yanım "offff ama offf kıyamam onlara..olmaz..çok bedel ödediler zaten"diyor..yani hiç istemiyorum ayrlmalarını.. onların sevdasına o kadar sevdalıyım ki,ayrılacaklarını bir türlü kabullennemiyorum.. bu kurguda olsa kaldıramıyorum işte..ayrılamazlar.. ayrılmasınlar.. ayrılmamalılar offf işte.."diyorum. Teaserda Feridemin yüzüğü bırakıp gittiği sahneyi izledikten sonra..02.30 kadar sahilde oturdum eve giremedim ve ağladım..bu kadar etkileniyorum işte... bu üçüncü şahıslar var birde..bu sezon onların sevdasına ayrılık,hasretlik,karşı karşıya gelmek birbirleriyle savaşmak  bile yakışır ama aralarına girebilecek başka bir kadını veya erkeği asla asla yakıştıramam..olmaz olamaz kabul edemem..ama dayanacağım herhalde..Feride artık bize ilk sezon tanıtıldığı gibi bir Hakime hanım havasına girsin..Zeki..akıllı..mantıklı..araştırmacı..savaşcı olsun.
Feride,Mahir sevdası asla nefrete dönüşmemeli...yine çare birbirleri olmalı,tamam kısa süreli ayrılma olabilir ..hem Ferideyi korumak hem de mesleğine zarar vermemek için..hemde M.Zalimin pisliklerini...gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için.. ama bu arada hasret artsın..çekim artsın..bağlanma düğüm olsun..yolları hep birbirine çıksın...kabadayı alemine giren Mahir..eline silah alan..özünü kaybeden Mahir'e dönüşmesin..sonrasında tüm gerçekler.. Feride tarafından öğrenildiğinde bu aşk nasıl devam edecek..nasıl bir araya gelecekler o  bölüm bende karanlık çünkü  bu konuda çok iyimser olamıyorum..bu sadece sevdalarının ölümü değil..kendi hayatlarınında sonu olur..Nazım Hikmetin şiirinden sonra herkes yanıp kül olmaZ umarım kavuşamayan Piraye.. NazımH. acıları,hüzünleri yaşanmaz.
C. 2: Gelmiş..geçmiş..gelecek.. daima var olacak..hiç bitmeyecek..örnek olacak..dizi tarihinde ayakta alkışlanacak..en güzel..en muhteşem..en efsane..en sevilen..en özlenen..en rüya..en masal çifti onlar..asla inkar edilemeyecek bir uyum gerçeği var.. izlemeyeceğim deyip bütün yaz küsüp yine de dayanamıyorsam bu tamamen Bergüzar Korel..Kenan Imırzalıoğlu uyumundan..çekiciliğinden kaynaklanıyor.. Güzelliklerine ..emeklerine..yeteneklerine..başarılarına..sağlık.. Feride,Mahir kimyası o kadar büyüklü ki..çoğu zaman hikayenin önüne geçiyor..(senaristlerimizden af dileyerek yazıyorum)bu ortadan kaldırılırsa çok ama çok üzücü olur..onlar şimdiye kadar izlediğim en tutarlı kadın ve erkek karakterler..bu yüzden onlara güveniyorum,inanıyorum ve izlemekten mutlu oluyorum..ekran karşısına koşarak oturuyor ve izlemeye doyamıyorum..tabii ki Usta Çetin Tekindor ve değerli diğer Oyuncularımızın katkısı da çok önemli bütünlük açısından,hepsinin yeri ayrı keyif.
C. 3: Senaristlerimiz ömrümü yedi..yüreğimi dağladı..gözlerimi ağlamaktan küçülttü..75 bölüm sert kasırgalardan geçen ve zaferle çıkmış bu sevdayı lütfen kurda kuşa..M.Zalime yem etmesinler..biliyorum onlarda kıyamazlar..ne bizlere ne de bu sevdaya ."Feride ile Mahir'i izlemeye doyamayacaksınız"sözlerini tutmalarını ..yine bu sezonda da ..izleyicisini çok önemseyen ve seven ..yanında duran.. çok ağlatmayan..Mahir ve Ferideyi ayırmayan..öldürmeyen..mutlu son ve Trabzon'da düğün planlayan..Deniz ve Bahar bebekleri.. iki beyaz balonla umutlarımı sonsuza uçurmayan senaristlerimiz olmasını diliyor..temenni ediyorum.
Onları seviyorum çünkü "asla"yı azaltıp "fevri" heyecanımı törpülediler..koklayarak öpmeyi öğrettiler.Burada ortak enerjileri buluşturdular.. ayrı bir heyecan ve sevgi çoğalttılar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

deneme

Adsız dedi ki...

Merhaba size bikaç kez ulaşmaya çalıştım. mahirferidefans@gmail.com adresinize mail gönderdim. benimle iletişime geçebilir misiniz. tşk ederim.

Adsız dedi ki...

mestaninam@gmail.com

Yorum Gönder