"Mahir ile Feride" Dergisi


Her zaman diyoruz ya Karadayı bizler için bir diziden ibaret değil…Ve 4.500'ü aşkın ama her daim paylaşımlarda bulunduğumuz belli sayıda harika bir ailemiz var.

Karadayı bir şekilde hayatlarımıza dokundu.Bizlere kattıkları çokça…Bunun için #karadayıödüldür diyoruz…

Ve Karadayı’yı asla unutmayacağız…Yanımızda onunla ilgili bir hatıra kalsın istiyoruz.Bunun içinde bir dergi çıkarmayı planlıyoruz.Aylık dergiler kalitesinde.Finale kadar zamanımız var.

Dergimizin ismi “Mahir ile Feride” olacak.

Ve twitter da sürekli paylaşımlarda bulunduğumuz tüm ailemizle birlikte bunu ortaya çıkarmak istiyoruz…

Dergi nasıl mı olacak? Karadayı - Mahir ile Feride -  senaristlerimiz - oyuncularımız - Karadayı ekibi ve Karadayı ailesi ile ilgili…Mesela bir kişi Mahir ile Feride mekanları ile ilgili bir bölüm yapacak.Mesela bir kişi Feride’nin kıyafetleri ile ilgili..Mesela bir kişi şiirlerle ilgili…Bir kişi şarkılar…Birkaç kişi yazılar yazacak…İmkanı olanlar oyuncularımızla senaristlerimizle imkan olursa röportaj yapacak…Birimiz bir test hazırlayacak…Birimiz ailemizin üyeleri ile ilgili eğlenceli bir bölüm hazırlayacak... vs. vs.

Her türlü fikir öneriye açığız...

Ve gönüllüler arasında en son kimin hangi bölümü hazırlayacağına müsaadenizle biz karar vereceğiz. :)

Ve dergimiz tek bir dergi olup belli sayıda basılacak.

Ve "Mahir ile Feride" dergisi yürekten yapılan hazırlanan harika bir dergi olacak. ;)



Dergi Planlaması ;

-  Martın son iki haftası başlıklar ve başlıklarda görev alacak arkadaşlarımız kesinleşecek.
- Nisan ayı boyunca herkes görevi üzerinde çalışacak.Bu çalışmalar esnasında dergimizde görev alacak arkadaşlarımızla sürekli fikir alışverişinde bulunulacak.Bölümlerimizi daha iyi yapma adına…Ve lütfen herkes gerçek fikrini söylesin ki en iyisini yakalayalım.
- Mayıs’ın ilk iki haftası dergi planlaması ve son kontroller yapılacak.
- Mayısın son iki haftası basım gerçekleşecek.
- Haziranda dergi elimizde olacak.Final bölümünü izlemeden...

Ve

8 sayısının bizler için Karadayı için anlamı ile yola çıkarak…Dergimiz 8 li bir sayfa sayısında olacak.Mesela 108…158… vs.
En replikler , en sahneler , en bölümler , en mekanlar , test soruları vs. hepsi  8 li olacak…Mesela en replikler 18 ya da 28 tane olacak…



Başlıklar ;

1 - Genel ön yazı ve 4 tane köşe yazısı (@ekrandostu @kendinnce @smcik  @1incikara @MahirFerideFans)

2 - Oyuncuların, senaristlerin ve yönetmenlerin kısa tanıtımı (Çetin Tekindor - Kenan İmirzalıoğlu-  Bergüzar Korel - Yurdaer Okur - Eylem Canpolat - Sema Ergenekon - Uluç Bayraktar - Cem Karcı) + Tüm Ekip isimleri (@MahirFerideFans)

3 - Kısa olarak karakter tanıtım ve analizleri (Mahir Kara  - Feride Şadoğlu - Nazif Kara)  (@MahirFerideFans) 

4 - Röportaj Eylem Canpolat Sema Ergenekon Cem Karcı (@MahirFerideFans)

5 - Röportaj Kenan İmirzalıoğlu Bergüzar Korel ve Karadayı Ekibi (@ekrandostu @Tosbiikk @SedaNur9 )

6 -  En iyi18 bölüm (En olma sebebinin  kısa bir bilgisi ile + bölümün en resim karesi) (@kendinnce)

7 - En iyi 18  sahne (En olma sebebinin  kısa bir bilgisi ile + sahnenin en resim karesi)(@kendinnce)

8 - En iyi 28 replik (@duygukay)

9 - Öncelikle Mahir ile Feride'nin mekanları (Bizim Yer...Kostans'ın Evi...Abant... vs...+ Mahir ile Feride ilişkisindeki önemleri ve resimleri) + (Dizideki önemli mekanlar.) (@DevrimAltun4)

10 - En 8 şiir  (Sahnelerin kısa özeti ile birlikte) (Bunu yapacak arkadaşımız bizlerin ve belirli kişilerin fikirlerini de soracak ki doğru bir analiz ortaya çıksın.Ama en son karar kendisinde olacak.) (@feyzacan)

11 - En 8 şarkı dizimizdeki ve Mahir ile Feride şarkıları (Şarkıların sahnelerinin kısa özeti + sahne resimleri + şarkı sözleri) (@Canan_Orcan)

12 - Feride'nin kıyafetleri + aksesuarları (70 lerde kıyafetlerle ilgili kısa bir yazı  ve Feride'nin belli sayıda kıyafetlerinin resimleri) (@1incikara )

13 - Diziyi izleyen ünlülere Karadayı'yı soracağız ve tek cümle isteyeceğiz.Ve cevapları dergimizde yayınlayacağız. (@MahirFerideFans)

14 - Karadayı da yemekler (menemen + gözleme + ciğer ...vs.) (@UltraslanMLK )

15 - Dergimizde görev alan  kişiler hakkında kısaca gerçek bilgiler ve gözlemle oluşan düşünceler.Ve ailemizinki üyelerin en özellikleri. (@keeremtunc )

16 - 8 li soru sayısı ile Karadayı , Mahir ile Feride testi ( @smcik)

17 - Dergide emeği geçen herkese yöneltilen 5 soru ve kısa tek kelimelik cevaplar. (@UltraslanMLK )

18 - Karadayı’nın aldığı tüm ödüller. (@miro_89)

19 - En 8 tane Mahir ile Feride karesi (Resim) ()

20 - En komik 8 sahne (Replikleri ile birlikte) ()

21 - Feride'nin günlüğü ( @1incikara )

22 - 8 lerin Karadayı ve Mahir ile Feride ilişkisindeki önemi (Dizinin başlangıç tarihi bitiş tarihi + 8 li bölümlerin sihiri vs. genel bir analiz.)

Şimdilik bunlar...Lütfen fikirlerinizi bizlere bildirin ;)



Not : Ve kapak resmimiz hangi bölümden hangi kare olsun?

Not 2 : Dergimizde fanların yapmış olduğu wallpaper resim çalışmalarınada yer vermek istiyoruz.Mesela ara sayfalarda poster gibi serpiştirebiliriz bu çalışmaları.Bu konuda yetenekli arkadaşlarımızdan çalışmalar bekliyoruz. ;)







8 yorum:

Canan Orcan dedi ki...

Ben şarkılara talip olduğumu zaten iletmiştim. :) Tek bir karakterin kişilik tahlili de yapılabilir sevgili Karadayı ailem. Tek sayfalık Turgut, Songül, Necdet vesaire.. Ha bir de Karadayı ailesi erkeklerinden Karadayı'nın klasik otomobillerine ve markalarına dair bir bölüm de olabilir, naçizane fikrimce..

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Feride'nin kıyafetleri ile ilgili kesinlikle bir bölüm olmalı. Ama en başta o kıyafetlerin yaratıcı ile de konuşulmalı..:) Döpiyesler ve pardesüler için ölecek çok insan var biri de benim..:)

Başlıklara yemekleri de ilave edelim...

Unknown dedi ki...

Önceki mesajımı, sizin ilk açıklama bölümünde yazdığınız önerilerle benzeştiği için silmiştim...

Şimdi ana başlıklarınızı okuyunca... İmkanlar dahilindeki röportajlara ilaveten, kamera arkası ekibi (kameraman, ışıkçı, makyöz gibi) emekçilere de sorular yöneltilebilir... Mesela; Karadayı çekimlerinde yaşadıkları -unutamadıkları, başlarından geçen komik veya ilginç anılar gibi...

Unknown dedi ki...

Bence Karadayidaki yardimci oyuncularla da roportaj olmali ornegin Riza Kocaoglu... ��

Duygu Kayış dedi ki...

Karadayıda en komik ve en duygusal sahneleri sorabiliriz...sadece m&f ye özel degil genel olarak soralım bu soruyu diyorum...

Duygu Kayış dedi ki...

Bu arada en 20 replik ve mahir&feride ile ilgili test sorularını hazırlayabilirim... başka gönüllü arkadaşlar varsa bu bölümle ilgili beraber hazırlayabiliriz sayın fanculubumuz yani bu iki bölümü yapmak bana yakın geldi...

Unknown dedi ki...

Diziyi bilmeyen biri okudugunda hem diziyi sevdirecek hemde cok detayli olmasada genel olarak bilgiye sahip olabilecek bir metin de olabilir :))

Yorum Gönder