8'li Bir Bölüm!

8'li Bir Bölüm!

68.Bölüm. 8 li bir bölüm. Ve gerçekten çok büyük isteklerle, beklentilerle beklediğimiz bir bölüm…

Ya bizim beklentilerimiz sınırların üzerindeydi ya da bölüm gerçekten kötüydü.

Ben bölümün çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Hatta bu bölümü sahne sahne ele aldığımızda kısa ama çok güzel sahneler oluşuyor elimizde. Söylenen onca söz, güzel davranışlar…

Feride…

Her zaman söylediğimiz gibi Feride’nin sevdası gerçekten çok büyük ve Feride bize sevdasının büyüklüğünü bir kez daha gösterdi bu bölüm. Babasına bir kez daha karşı çıktı. Belki de bu sefer en sert haliyle… Haksız mıydı peki? Asla! Söylediklerinde sonuna kadar haklıydı. En sonunda kendine, sevdasına yakışanı yaptı ve kapıyı çekti çıktı o evden.

Mahir…

Feride’nin babası değil de bir başkası olsaydı karşısındaki hepimiz çok iyi biliyoruz ki hiç kimse engel olamazdı Mahir Kara’ya. Karşısındakine kesinlikle dersini verirdi ama kendi yöntemleriyle. Üzülerek söylüyorum ki Mehmet Saim burada haklı. Mahir artık bu fevri davranışlarından kurtulmalı. Yoksa başını çok büyük belaya sokacak bir gün. Mesela bölüm sonu… Yine Mahir Kara ve yine fevri davranışlar. İnşallah başını belaya sokmaz.

Nazif Baba…

O kadar çok söylenecek söz var ki aslında ama yine de ne diyeceğini bilemiyor insan. Kelimeler heder oldu sayesinde. Karşısındaki kişi kim olursa olsun üslubunu hiç bozmadan veriyor ona dersini. Çok da güzel konuşuyor her zaman.

Ben kendi adıma söylüyorum Nazif Baba’yı dinlerken resmen içimi huzur kaplıyor, yüzüm gülüyor.

Kara Ailesi

‘Aile’ nin ne demek olduğunu onlar öğrettiler zaten bizlere. Birbirlerine olan sevgileri, güvenleri, saygıları, mesafeleri, samimiyetleri… Hepsi tam kararında tam da olması gerektiği gibi. Bütün aile olarak hem Mehmet Saim’e karşı olan tutumları hem de Feride’ye karşı olan tutumları da aynı şekilde tam olması gerektiği gibi.

Sadece biz değil Feride’de ‘aile’nin ne demek olduğunu,  ‘aile’deki sıcaklığın, güvenin, aile bireylerinin birbirlerine verdiği değeri… bunların hepsini Feride ‘Kara Ailesi’ sayesinde öğrendi. Ve iyi ki de öğrendi. İyi ki ‘Kara Ailesi’nden oldu.

Kara Ailesi – Feride – Mahir

Feride gibi birini kim kabul etmez ki gelini olarak. ‘Kara ailesi’de onlara yakışanı yaptı. Feride’yi gelinleri olarak kabul ettiler. Sadece gelinleri olarak değil aynı zamanda ‘abla’ları, ‘yenge’leri ama en önemlisi ‘kız’ları olarak kabul ettiler.

Feride’de aynı şekilde. Hemen ‘anne’ – ‘baba’ dedi. Nazif Babamıza, Safiye Annemize. Böyle olması gerektiği için değil yüreğinden hissettiği için döküldü bu kelimeler onun ağzından…

Nikah kıyılmamış olsa da ‘Feride Şadoğlu’ değil artık o bizim nazarımızda ‘Feride Kara’

Ve bizler Karadayı ailesi olarak bu durumdan çok memnunuz.

Mahir & Feride

Kim şahit oldu böylesine büyük, böylesine gerçek, böylesine güçlü bir aşka?

Eminim çoğumuz ne yaşadık ne de şahit olduk. Bizim canımızı sıkanda yaşamamış olmamız değil zaten yaşayamayacak olmamız. Çünkü kimse Mahir değil ve kimse Feride değil…

Hangi koşulda olursa olsun biz Mahir & Feride sevdasına bir kez daha inandık. Bir kez daha yürekten bağlandık!

Bir kez daha anladık ki Mahir & Feride çiftini ayırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Biz buna inandık, buna inanmaya devam edeceğiz.

Bu bölümdeki Mahir & Feride sahneleri daha uzun tutulmalıydı diye düşünüyorum. Dediğim gibi biz beklentilerimizi biraz abarttık herhalde bu yüzdendir ki bu bölümdeki Mahir & Feride sahneleri bizim beklentilerimizi karşılayamadı.

Sahnelere ya da bölüme kötü demeye dilim varmıyor gerçekten çünkü genel olarak düşündüğümüzde iyi bir bölüm izledik.

 Bu hususta kimseyi suçlayacak değiliz tabi ki. Yazanında, çekeninde, oynayanında emeğine sağlık!

Bizim özellikle bu bölüm için böyle söylememizin nedeni 8 li bir bölüm olması ve yönetmen koltuğunda Cem Karcı’nın oturmasıydı.

Sevgili Sema Ergenekon’un da dediği gibi her hafta muhteşem ve kusursuz yazmaz elbette ki olağan değil.

Sema Ergenekon & Eylem Canpolat sizi yürekten kutluyorum! Muhteşemsiniz! Özellikle sizlerin kalemine, emeğine, yüreğine sağlık! Bize böyle Karadayı ailesi gibi bir aile verdiğiniz için ve böyle güzel insanlar olduğunuz için sevgiler ve de teşekkürler!!!

Yineliyorum yazanında, çekeninde, oynayanında, izleyeninde emeğine sağlık!

KARADAYI AİLEM İYİKİ VARSINIZ! HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM.

Sevgilerimle,


İrem Sevinç

0 yorum:

Yorum Gönder